Говорителят на талибаните Забиула Муджахид обяви имената на новото правителство на страната. Снимка: БГНЕС
fallback

Членът на политическото крило на движение "Талибан" молла Абдул Хак Васик е назначен за министър на разузнаването на Афганистан, заяви днес говорителят на движението Забихула Муджахид, съобщава БГНЕС.

Талибаните обявиха също, че изпълняващият длъжността премиер на страната ще бъде молла Мохамад Хасав Ахунд. Вицепремиер ще бъде молла Абдул Гани Барадар.

За министър на отбраната на Афганистан е назначен синът на основателя на "Талибан" Мохамад Якуб Муджахид, а вътрешен министър ще бъде сина на основателя на "Мрежата на Хакан" Сираджуддин Хакани.

За министър на външните работи е назначен молла Амир Хан Мутаки, а за министър на културата - Забихула Муджахид, който е и говорител на движението.

Членът на политическото крило на движение "Талибан" молла Абдул Хак Васик е назначен за министър на разузнаването на Афганистан.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 2 години

в афганистан има един обичай казва се Бачи -Бази справка( ютуб) в превод танцуващи момчета или ощеигра с момчета където момчета от 9-18 години са обличани в женски дрехи и карани да танцуват пред възрастни мъже като после платишия най добре е*бе момчето.

50

Фалшива новина

преди 2 години

Не виждам назначени в новината, нито кой ги е назначил, а още по-малко избрани, както е в заглавието. Имаме самоназначили се със силата на оръжието. Обикновено такива правителства остават непризнати, докато не се проведат свободни избори.

49

Осман

преди 2 години

МИНИСТЪР ПО КЮРДСКИТЕ ВЪПРОСИ,КАТО В АНАДОЛА?

fallback