Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Нападението, извършено в търговски център в новозеландския град Окланд, беше определено като терористична атака.

Неизвестен мъж нападна и рани с нож шестима души. Трима от пострадалите са в тежко състояние.

Oще по темата

Нападателят е ликвидиран от полицията. Той е гражданин на Шри Ланка, а от 2011 г. живее в Нова Зеландия, предаде БНТ.

Премиерът Джасинда Ардърн определи случилото се като терористично нападение, дело на радикален екстремист. Тя каза, че нападателят е бил "вълк-единак". Той е бил познат на полицията и се е намирал под наблюдение. Това е позволило полицай да го елиминира само минута след като е започнал атаката в супермаркета.

Полицията в Окланд първоначално съобщи, че в търговския център е имало стрелба, но тази информация беше опровергана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Бял негър

преди 3 години

Нали много харесват черни мюсюлмани, да им са честити. Значи ако си бял, от България и християнин, да останеш в Нова Зеландия е почти невъзможно. Но ако си *** от Шри Ланка и мюсюлманин, то нямаш проблеми да си стоиш там и никой не може с пръст да те докосне. Дори и да казваш че мразиш белите хора, това не е никаква пречка. Е, ако случайно някой каже че мрази мюсюлманите, то веднага той бива обявен за човекоядец, расист, бял супермасист (някой знае ли какво е това), нацист и тръмпист...

10

Анонимен

преди 3 години

явно гагаурите незнаят каква религия изповядват в шриланка

9

някой си

преди 3 години

"Той е бил познат на полицията и се е намирал под наблюдение. Това е позволило полицай да го елиминира само минута след като е започнал атаката.." - браво на полицията, и специално на политиците. Само регистрирайте и наблюдавайте подобни и ги водете на отчет. От това такъв страх берат, че нощем не могат да спят от притеснение. Като започнат да избиват хора наред, "само за минути" те ще бъдат неутрализирани. Е, това че за тези минути успяват да убият десетина хора просто няма да го броим, нали?

fallback