Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Съвсем скоро талибаните ще обявят правителството си след като завзеха Афганистан, а сега става ясно и, че САЩ са готови да обединят сили с тях в борбата срещу  "Ислямска държава", предава Bulgaria ON AIR.

Приготовленията в президентския дворец в Кабул започнаха отрано за обявяването на така чакания кабинет. Върховният водач на талибаните Хайбатула Ахундзада ще има неограничена власт над новия управляващ съвет. Под него в йерархията трябва да има президент.

"Международната общност иска уверения за това, което действително ще прави правителството на талибаните", каза говорителят на Белия дом Нед Прайс.

Щатите следят новините оттам с още по-голям интерес след заявката за съвместни действия с талибаните. Генерал от Пентагона ги нарече безмилостни. А дали ще се променят, предстои да видим.

"На война правите каквото трябва, за да намалите риска за мисията и силата, а не това, което задължително искате да направите", коментира генералът от САЩ Марк Мили.

На този фон талибаните обещаха безопасен коридор за излизане от страната на чужди граждани или афганистанци. Вътрешните полети от Кабул ще се възстановят от утре, но възобновяването на международните полети ще отнеме време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 години

AMI TE NE SA SI PUSKALI RYCETE NIKOGA

32

Пъъъъъъъй...

преди 2 години

Значи това била играта. Бравос, колко, както казваше дедА ми...

31

Анонимен

преди 2 години

До SS- Не! Не това е демокрацията, Това е демокрация по марксически. Фалшивите избори в САЩ си идват последствията. ЕС върви по петите им.

fallback