Снимка: БГНЕС
fallback

Американската армия бомбардира днес член на "Ислямска държава" в Афганистан, предаде Асошиейтед прес. Операцията е в отговор на самоубийственото нападение на летището в Кабул в четвъртък, при което загинаха 170 афганистанци и 13 американски военни. Отговорност за атентата пое "Ислямска държава", припомня агенцията.

Oще по темата

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в четвъртък, че извършителите на нападението на летището не могат да се скрият и обеща да удари афганистанския клон на "Ислямска държава". "Ние ще ви намерим и ще ви накараме да платите", обеща американският президент.

Централното командване съобщи, че САЩ са осъществили днес удар с дрон срещу член на "Ислямска държава" в провинция Нангархар, който е заподозрян като участник в планирането на нападения срещу американци в Кабул. При операцията е убито едно лице, каза капитан Уилям Ърбан, главен говорител на централното командване. По думите му няма цивилни жертви при операцията.

Асошиейтед прес отбелязва, че остава неясно дали убитият член на "Ислямска държава" е замесен конкретно в атентата на летището в четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 години

Остава неясно дали убитият е член на "Идил" и дали е замесен конкретно в атентата на летището в четвъртък. Но доказаха, че байДжо не е забравил.

13

Ихааа..

преди 2 години

Бай Дън докато бяга, прднал !

12

Анонимен

преди 2 години

Открили един за плащане,ама на кой с шапка е платил на ръка та от страх чак умрял от туй,че за какво се свързал с тоз шапкастия дето му платил да вземе участие с отговорност за атентата в гражданския сектор на летището,като отговорника го отнесъл взрива,участващия си платил на шапкастия,а той по реда на шапките платил за един от ръка на върховата шапка на старата шапка като Ладен назначен.

fallback