Снимка: БГНЕС
fallback
Талибаните ще въведат забрана за музиката на обществени места в Афганистан. Причината била, че това противоречи на основните принципи на исляма. 
 
Това съобщи в интервю за "Ню Йоркт Таймс" официалният представител на групата Забихула Муджахид, предаде БГНЕС.
 
"Музиката е забранена в исляма", обясни той и допълни, че се надява на талибаните да не се налага да упражняват натиск, за да убедят населението да не прави такива неща.
 
Относно бъдещето на правата на жените в афганистанското общество Муджахид заяви, че "в дългосрочен план те ще могат да се върнат към ежедневните си дейности".
Oще по темата
 
Действащият говорител на групата увери, че афганистанците, които се опитват да напуснат страната с паспорти и визи, ще могат свободно да влизат на летището.
 
Той даде гаранция и за безопасността на всички преводачи и други, които преди това са били наети от американската армия. Муджахид отбеляза, че талибаните са разочаровани от усилията на САЩ да евакуират афганистанските граждани.
 
"Те не трябва да се намесват в делата на страната ни и да ни лишават от човешки ресурси: лекари, преподаватели и други хора, от които имаме нужда тук", завърши Муджахид и добави, че в САЩ всички тези хора ще работят като миячи на чинии или готвачи, което според неговото мнение, е нечовешко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 2 години

Музика забранена, ама ония мити чакал вий по 5 пъти на ден от ракетата. Да ва и в промитите плоски мозъци.

21

наблюдател

преди 2 години

Ще се зърнем в каменната ера ако тия завладеят и Европа.

20

Талибан

преди 2 години

Бабаидьн наше момче

fallback