Снимка: БГНЕС

Афганистанските граждани, притежаващи съответните документи, ще могат свободно да напуснат страната след отварянето на цивилната част на летището в Кабул. Това съобщи представителят на катарския политически офис на радикалното талибанско движение Мохамад Сохаил Шахин.

Още по темата

"Вчера в столицата на Катар, Доха, се срещна делегация на ислямския емирство Афганистан, водена от представител на политическата служба на движението Шер Мохамад Абас Станикзай със специалния представител на френското правителство за Афганистан Франсоа Рише. По време на срещата талибаните подчертаха, че всеки афганистанец със съответното правно основание ще може да пътува в чужбина. На всички афганистанци ще бъдат осигурени подходящи условия за пътуването им след отварянето на цивилния участък на летището", написа Шахин на своята страница в Twitter, цитиран от БГНЕС.

Освен това на срещата беше обсъдено установяването на мир в целия Афганистан, връщането на децата в училищата, както и ситуацията с летището в Кабул, чрез което редица държави евакуират своите граждани, включително персонала на посолствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase