Снимка: БГНЕС

Петима български граждани искат да се евакуират от Кабул. МВнР поддържа непрекъсната връзка с четирима български граждани, които през последни дни очакват евакуация, а днес е получена информация за пети български гражданин, с когото властите ни са в непрекъснат контакт и се очаква съдействие и той да напусне страната, информират от Министерството на външните работи.

Още по темата

През последните 24 часа е евакуиран един български гражданин, който вече се намира на сигурно и безопасно място. Така на този етап 14 български граждани са напуснали Кабул, уточняват от МВнР.

От там уточняват, че консулът ни в Доха е в непрекъсната връзка както с  българските граждани, евакуирани по-рано тази седмица от Кабул. Връзка има и с катарските власти, за да могат сънародниците ни по-бързо да напуснат Катар. Днес те са дали съгласие това да стане с първия възможен за тях самолетен полет, след като представят негативен резултат от PCR тест за коронавирус. Той им е направен на място в базата, където са настанени.

Министерството на външните работи полага всички възможни усилия и оказва съдействие, включително чрез сътрудничество с международните партньори, за изтегляне на сънародниците ни.

МВнР продължава да следи ситуацията и остава в готовност да оказва необходимото съдействие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase