Снимка: БГНЕС

Британските министри отнесоха критики и бяха обвинени, че са изложили на риск депутатите и персонала на Камарата на общините, след като отказаха да си поставят защитни маски в парламентарната зала по време на извънредните дебати за Афганистан, съобщи БНР.

Препоръката на здравните власти беше всички присъстващи в пълната зала да носят маски, защото това е затворено пространство с много хора. Само двама от правителството, един от които вицепремиерът Майкъл Гоув, се вслушаха в съвета и си поставиха маски. 
 
Почти всички останали в кабинета в сянка, включително лидерът на Лейбъристката партия, бяха с маски. Премиерът Борис Джонсън, който откри дебатите, не носеше маска през цялото време.
 
Само преди дни разпускането на парламента през юли беше отменено спазването на социална дистанция. Тогава в залата се допускаха максимум 64 души. В сряда обаче залата беше препълнена. Депутатите прекратиха лятната си ваканция, за да обсъдят на извънредна сесия кризата в Афганистан от последните дни.
 
Майк Кланси, генерален секретар на профсъюза "Проспект", представляващ много парламентарни служители, заяви, че е бил разочарован да види толкова много депутати консерватори да пренебрегват съвета на председателя на Камарата на общините. Той допълни, че това е не само неуважение към председателя, но и презрение към безопасността на колегите им и на редовите служители в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase