Снимка: БГНЕС
fallback

Горските пожари в Сибир продължават да се разрастват и вече са с такива мащаби, че димът от тях е достигнал Северния полюс, според данни от НАСА, предаде Франс прес.

Един от най-засегнатите райони е Якутия, пет пъти по-голяма по територия от Франция, но слабо населена територия в северната част на Сибир.

Обстановката продължава да се влошава, тенденцията е да нараства броят на пожарите и площта, засегната от тях. Там горят близо 3 и половина милиона хектара гори, сред които трудно достъпни и отдалечени територии.
Горски пожари заплашват над 10 селища в Сибир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 години

до 19 Бе-200 има 7 бр. и се използват за превоз на пътници. Сибир не се гаси изобщо, защото Вождът рече, че е икономически неефективно.

19

антизападопоклонник

преди 2 години

До анонимен 16,Нищо май не си разбрал от статията! Площта на Якутия е 5 пъти по голяма от територията на Франция. Площта на пожарите(написано е в статията) е 3,5млн.хектара или около 1/3 от територията на България, като разбира се тази площ никак не е малка! По интересното обаче е, че в Турция, където пожарите като площ бяха в пъти по-малки, в гасенето им участваха над 5хил.д. , докато в Сибир(Якутия) при толкова огромна площ на пожарите, за гасенето им са задействани само 4хил.д.

18

Анонимен

преди 2 години

16, не му бери грижата на Путин. Путин има самолети и въртолети - Путин ги праща и в Гърция и в Турция на помощ. Остават още множество БЕ-200, Ил-76, Ми-8, Ми-17, които ежедневно и без почивка гасят пожарите по цялата територия на необятната Русия. Гледай България какво има. Има едно малко въртолетче, което имало система за пожарогасене. Каква е вместителността на тази технологична с-***? 1 000 литра ли? Че те 1 000 л. се изпаряват преди да са достигнали короните на дърветата.

fallback