Снимка: БГНЕС
fallback

Съдът в Украйна наложи арест на 13 самолета Airbus, собственост на руски авиопревозвач, осъществяващ полети в Крим.

По информация на пресслужбата на украинската прокуратура в Крим, съдът наложи арест на 13 самолета на руски авиопревозвач, са били използвани за превоз на пътници от/до контролно-пропускателния пункт Симферопол-авиа, който се намира на временно окупираната територия на Автономна република Крим и е затворен от Украйна.

Редовните полети на руската авиокомпания се извършват в нарушение на украинските разпоредби за влизане на полуострова. Осъществяването на полети от чужди авиокомпании на територията на Крим се разглежда от Украйна като нарушение на международното право и действия, подкопаващи суверенитета ѝ. Освен това нарушава законодателството на Украйна, което води след себе си до наказателна отговорност на авиопревозвача, операторите и командирите на полетите, уточниха от прокуратурата.

От там добавиха, че поне 37 руски авиокомпании осъществяват редовни полети на полуострова. По-рано в рамките на това наказателно дело беше наложен арест на 211 самолета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 2 години

Урките не се умориха да скачат!Ако го дават така няма да ги има като нация след половин век...

40

Анонимен

преди 2 години

Рано или късно Крим отново ще бъде украински за ужас на бясното кремълско джудже.

39

Антон

преди 2 години

Колкото по-скоро хохлите приемат реалноста, толкова по-добре. Като кацнеш в Крим в паспорта ти слагат печат на ГКПП руски граничари, не украински, от всякъде се чува руска рвч. Всичко останало е ала-бала.

fallback