Снимка: БГНЕС

Част от метрото в китайския град Джънджоу (столица на провинция Хенан) се наводни в резултат на което загинаха 12 души, съобщиха местните власти в социалната мрежа Weibo.

„Поради обилни валежи на паркинга над петата линия на градското метро се е натрупало голямо количество вода. Вода влезе в тунела и наводни пътеките. Властите на метрото спешно спряха движението и прекъснаха тока на линията. Един от влаковете с пътници спря на наводнения участък от участъка между гарите "Haitansytsze" и "Shakulu", съобщиха местни медии.

Служителите на метрото са организирали евакуацията на пътниците и са извели около 500 души от станциите на метрото. "От тях на 12 души не можаха да се спасят и загинаха. Петима души бяха ранени и хоспитализирани", съобщиха властите, цитирани от БГНЕС.

Китайският президент Си Цзинпин обяви смъртоносните наводнения в провинция Хенан в централната част на Китай за "изключително тежки", съобщиха държавните медии. Вследствие дъждовете някои язовирни стени се пропукаха и реките преляха извън коритата си.

"Наводненията отнеха човешки животи и нанесоха имуществени щети. Ситуацията с контрола на наводненията е изключително тежка", каза китайският президент, добавяйки, че събитията са достигнали "критичен етап".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase