Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Европейският съюз трябва да наложи пети пакет от санкции на Беларус, защото нейното правителство вкарва нелегално мигранти в блока, каза днес литовският външен министър, цитиран от Ройтерс.

"Бежанци са използвани като политическо оръжие", каза Габриелюс Ландсбергис при пристигането си в Брюксел на днешното заседание на външните министри от блока. "Ще говоря с колегите ми за изграждане на единна стратегия в ЕС", добави той.

Литва започна в петък да изгражда 550-километрова ограда по границата си с Беларус, след като обвини беларуските власти, че изпращат на нейна територия стотици мигранти, предимно такива от Ирак.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 2 години

"Германия харчи по 70-90 Милиарда Евро на година за "бежанците"...най ниската цифра е около 50 млрд без сметките за полиция, съдилища, бюрократи и администрация и други..."--------------------------------------------------------------------------------------------------------- На Белорусия и на Бацко никой не плаща и 1 юро дори. От какъв зор Бацко да държи иракчаните в Белорусия и да ги храни? Пък и иракчаните не искат в Белорусия, а искат в богатата и цивилизована Приебалтика.

14

Микрон

преди 2 години

На фото само деца и жени :)

13

Анонимен

преди 2 години

Сюлеймане, ЕС ви плаща да ги държите, иначе досега да сте ни ги пуснали. Не ми се прави на много морален, вашия вожд изнудва Европа, а тя нали е управлявана от меки китки и си плаща като поп.

fallback