Снимка: БГНЕС
fallback
Светът се намира на "ръба на пропастта" по отношение на промените в климата. Всички държави и организации трябва да обединят усилията си, за да направят следващата стъпка в правилната посока.
 
За това призова генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, предаде БНР.
 
"Крайно наложително е да започнем веднага драстично съкращаване на парниковите газове. Трябва да създадем световна коалиция от правителства, банки, компании и обществото като цяло, за да достигнем въглероден неутралитет до 2050 година и да намалим наполовина вредните емисии до 2030 г. В противен случай ще станем свидетели на опустошително въздействие по целия свят и дори вече наблюдаваме първите проявления", заяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 2 години

Какъв необратим процес бе!?Манипулират климата,пускат шлюзовете,палят гори...А-а-а,не.Това е конспирация.

41

Архимандрит Груйчо

преди 2 години

До Анонимен 25Много лесно може да стане всичко, само като забранят личният транспорт...ама никой политик не иска да го направи, защото ще се "самоубие" - вече милиони хора са заети в тази индустрия и ще останат без работа и ще започнат социални революции.

40

Анонимен

преди 2 години

Да спрат да си играят с климатичните оръжия и с геоинженеринга и няма да има проблем.Но нали все им трябва нещо, около което "да се обединим" и целия свят да даде пълната власт в ръцете на шепа псих.опати.

fallback