Десетки сигнали за внезапна смърт са получени в Канада заради жегите. Жителите на кандаската провинция Британска Колумбия, не са се сблъсквали с подобни температурни рекорди, като тези от последните дни. 
 
От края на миналата седмица живакът непрестанно се покачва и на места вече достигна близо 50 градуса. Безпрецедентните жеги в Канада взеха и десетки жертви. 
 
"От време на време има горещи вълни през лятото, което става все по-топло. Никога обаче не е било толкова зле. Никога не сме преживявали такова нещо. През последните дни спешните екипи са на крак денонощно. Сигналите за внезапно починали хора се увеличават всеки час", обясни ситуацията Роса, предаде Bulgaria ON AIR
 
Полицията във Ванкувър отговаря на средно 14 сигнала за внезапна смърт на ден.
Още по темата
 
В региона малко домове разполагат с климатиците. През последните дни обаче поръчките за инсталации за охлаждане са скочили рязко. Вентилаторите в магазините също са изкупени. 
 
Дори и дивите животни търсят начин да се спасят от жегата, търсейки вода.
 
Опасно високите температури предизвикаха пожари и отново повдигнаха темата за глобалното затопляне. 
 
"Климатичната криза не е фикция, а е абсолютна истинска. Това е големият урок от последните няколко дни. Цялото западно крайбрежие на Северна Америка - от мексиканския щат Баха до Аляска, всичко е в червено", е заявил премиерът на Британска Колумбия Джон Хорган
 
В Портланд, САЩ, където термометрите показват 46 градуса, асфалтът се напука, а електрозахранващи кабели са прегорени. Подобни температури не са регистрирани в региона от 40-те години, когато започва да се води статистиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase