Снимка: БГНЕС
fallback

Беларус извика днес за консултации постоянния си представител в Европейския съюз, след като Брюксел въведе икономически санкции във връзка с принудителното приземяване на самолет на авиокомпания "Райънеър" в Минск от беларуските власти, предаде Ройтерс.

"Постоянният представител на Република Беларус в Европейския съюз е извикан в Минск за консултации. Освен това на ръководителя на представителството на ЕС в Република Беларус е предложено да замине за Брюксел за консултации, за да информира ръководството си за позицията на беларуската страна по отношение на неприемливостта на натиска и санкциите", заяви беларуското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Беларуските власти въведоха също така забрана за влизането на територията на Беларус на представители на европейските структури, които имат общо с въвеждането на ограничителните мерки срещу Минск.

Беларус обяви, че преустановява участието си в инициативата на ЕС "Източно партньорство", предаде Франс прес.
"Не можем да изпълняваме задълженията си по това споразумение в контекста на санкциите и ограниченията, които ни бяха наложени от ЕС", заяви беларуското външно министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 4 и осван че имат работ имат добър футбол, хокей, баскет, волейбол и тенис на корт- все игри за интелигентни състезатели

9

Анонимен

преди 2 години

Браво Батка, сложи им го на толерастко-жендърската пихтия от Ес Ес. Те и без туй се разпадат вече!

8

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 8 "Като е по-хубаво в Русия и Беларус ми тварете куфарите на влака и оставете нормалните хора да си живеят живота в "мизерия"" Ама чакай сега, те трябва да и да правят това, което говорят ли? Ееееееее, *** те не знаеха, че така се прави: винаги са си мислели, че хем може да плюеш запада, хем да грабиш с шепи от благата му! В крайна сметка, всички най-върли комунистически функционери така правят. На всички децата и парите им са на Запад!

fallback