Снимка: БГНЕС
fallback

Дубайската принцеса Латифа, която твърди, че е била отвлечена и държана в плен от баща си, е заминала на почивка в Испания с британски учител, показва нова снимка, публикувана в социалните мрежи.

Шейха Латифа бинт Мохамед ал-Мактум, дъщерята на владетеля на Дубай, е заснета на летището в Мадрид само четири месеца след като в изтекли видеозаписи тя казва, че е държана в изолация и не може да пътува след осуетен опит за бягство.

Снимката е публикувана в Instagram рано тази сутрин от Сигуон Тейлър, бивш ветеран от Кралския флот и учител в Дубай, който преди това е публикувала снимки с принцесата в търговски център и ресторант.

Под снимката на Латифа, застанала до червен куфар с маска на лицето, Тейлър пише: "Велик европейски празник с Латифа. Забавляваме се, докато изследваме!". В коментарите тя потвърждава и местоположението - летище Мадрид – Барахас.

На въпрос дали Латифа е добре, Тейлър отговаря: "тя се чувства страхотно" с емотикони с палец нагоре, но не коментира повече.

Снимките, публикувани от Тейлър и още две жени миналия месец, са първите кадри, на които принцесата е видяна, откакто заяви във видеоклипове, изтекли в медиите през февруари, че е била под ефективен домашен арест във вила, която "е превърната затвор".

35-годишната принцеса твърди, че няма достъп до паспорта си и не може да напусне Дубай без разрешението на баща си.

Едно от 25-те деца на шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, тя направи драматичен опит да избяга от страната с джет ски и лодка през 2018 г., но  бе задържана от емирските командоси край бреговете на Индия.

"Не ми е позволено да шофирам, изобщо не ми е позволено да пътувам или да напускам Дубай", казва тя във видео, записано непосредствено преди бягството си. След като е била заловена докато "рита и крещи" и свалена от лодката, тя е откарана обратно с частен самолет до Дубай, където успява да се свърже с външния свят чрез контрабанден телефон.

Изтеклите от нея видеоклипове предизвикаха международен резонанс по-рано тази година и накараха група експерти на ООН да призове шейх Мохамед, който е и вицепрезидент на ОАЕ, да предостави информация за дъщеря си, включително "доказателство, че е жива".

Посолството на ОАЕ в Лондон и правителственият офис на медиите в Дубай не отговориха веднага на искания за коментар.

Приятели на принцесата се усъмниха дали най-новите снимки са инсценирани по някакъв начин, като отбелязват, че Латифа не е давала интервю, нито е публикувала снимки или изявления.

Адвокатите, защитаващи принцесата, отричат ​​това.

Радха Стърлинг, основател на групата за задържани в Дубай, с която принцесата се свързва след бягството си през 2018 г., казва: "Радваме се да видим как Латифа се радва на увеличена свобода и време в Европа с приятели след трудните три години в изолация. Но няколко снимки на Латифа не приключват въпроса. ОАЕ и Индия нападнаха американска яхта в международни води и отвлякоха Латифа заедно с петима чуждестранни граждани, включително американски гражданин. ОАЕ не могат да помитат тази незаконна и безпрецедентна атака под килима, тъй като ако го направят, това означа, че им се дава зелена светлина за извършване за допълнителни престъпления извън тяхната юрисдикция. "

Смята се, че Тейлър, родом от Ливърпул, е познавала Латифа преди бягството й. На страницата си в LinkedIn Тейлър казва, че е работила като личен асистент на жена от кралското семейство от септември 2017 г. до март 2018 г. Латифа е пленена край бреговете на Индия на 4 март 2018 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

хах

преди 2 години

До Анониментова че баща и е шейха не означава че е презадоволена... адски ограничена е и тя и сестрите и, само братята и са по-свободни

20

Рамбооо

преди 2 години

Тая си незнае парите и се чуди каква кока да си закупи, а вие си мислите, че е многострадална Гиновева

19

Анонимен

преди 2 години

До Българин.....Какво ни занимавате с драмите на презадоволена от всичко принцеса...Комай не е баш от всичко задоволена момата.

fallback