fallback

Трети загинал е изваден от развалините на срутилата се сграда в Антверпен, съобщиха белгийските власти.

Идентифицирана е националността на две от жертвите - румънец и португалец. За момента няма сведения за загинали или пострадали българи при инцидента, съобщават от посолството ни в Белгия.

Издирването на затрупани хора продължава.

Училищна сграда в процес на строеж се срути вчера. Четирима все още се водят изчезнали.

Тялото на първия загинал бе извадено вчера, а на втория - рано тази сутрин, съобщава белгийската телевизия RTBF. Тя уточнява, че е възможно под развалините да има още хора.

Трагедията е станала след срутването на скеле и част от конструкцията. Пожарникарите използваха обучени кучета за претърсване, но все още има места, които са недостъпни.

Следобед на място ще пристигне кралят на Белгия Филип. Той проведе разговор с кмета на града Барт де Вевер, пред когото изрази съболезнования и пожела бързо възстановяване на ранените, предаде БНР.

Засега не са ясни причините за срутването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 2 години

До АнонименБЛАГОДАРЯ ЗА "ЦЕННИЯТ" СЪВЕТ.

23

Кое не е ясно?

преди 2 години

От *** се строи вече, някои от десетият пол са я строили, затова се срутва още при строежа! Това ще стане с целият ЕС, скоро и той ще се срути, защото е вече загнил!

22

ауч

преди 2 години

Еми да, говорим за оценка на строителството, но си имаме панелки тука и знаем колко са зле. Да притежаваш кутийка във въздуха.

fallback