Снимка: БГНЕС
fallback

Деветгодишен азиатски лъв е починал от коронавирус в държавен зоопарк в покрайнините на град Ченай в Южна Индия, съобщиха от управата на зоологическата градина.

Сред животните има различни случаи на COVID-19. Две малки малки бели тигърчета са станали жертва на Covid-19 в съседен Пакистан. Лъвове в Испания и в два други града на Индия също са били с положителни проби, пише "Гардиън".

В САЩ беше докладвано, че големи маймуни също са се заразили с вируса и впоследствие им беше поставена експериментална ваксина.

"9-годишна лъвица Нила се предаде на болестта вечерта, на 3 юни", заявиха от зоопарка Аринар Анна за последния инцидент.

Огнището е регистрирано за първи път вчера, като повечето лъвове са безсимптомни, се казва в съобщението. Те са поставени под карантина и са им дадени антибиотици. В допълнение се съобщава, че проби от тигри и други големи бозайници се изпращат за тестване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Ник

преди 2 години

като ги натъпчат с антибиотици е нормално да им се случи случка. затворници през целия си живот. вече знаем след локдауните, които ни натресоха, как се чувстват тези животни. единствената свобода, която може да им се случи, е да предадат богу дух.

14

Анонимен

преди 2 години

Има около 40 вида коронавируси и 7 от тях предизвикват заболявания И у хората. Животните също се разболяват, не са безсмъртни. И от коронавируси се разболяват. Новият ковид 19 също може да разболява и животни, податливи са най-много котките и др. от сем. Котки. Справка направете преди да се възмущавате.

13

Анонимен

преди 2 години

както гледам снимката , явно лъвицата Нила е била трансджендър (с тея топки)

fallback