Снимка: Pixabay
fallback
Пластмасата има много предимства, които биха попречили на хората да изоставят напълно този материал. Това заяви заместник-ректорът на технологичния институт в Москва Skoltech професор Кийт Стивънсън пред РИА Новости.
 
"Мисля, че човечеството не може да се откаже от пластмасата. Пластмасата има толкова много предимства, че отказът от нея би бил връщане към каменната ера", каза Стивънсън.
 
Професорът изтъкна и това, че засега алтернативите са по-скъпи от пластмасата.
 
"Освен това, когато говорим за замяна на пластмасата с дърво или биоматериали, все пак ще отделяме допълнително CO2 в атмосферата. Ще се нуждаем от торове, за да могат тези култури да растат по-бързо,. Производството на торове е много енергоемки и придружено от вредни емисии", заяви Стивънсън.
 
Той отбеляза, че пластмасата на практика не се разлага и в зависимост от вида й ще бъде с човечеството хиляди години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

ПроСоТо

преди 2 години

Има едно ИЗМИСЛЕНО понятие,което пречи на хората ИЗОБЩО да живеят .."като хората"..Нарича се..:-"ПЕЧАЛБА"...Много ПОЛЕЗНИ неща могат да се направят,вкл. и да се реши проблема с пластмасовите отпадъци,но..пустата ЛИПСА на "печалба" захвърля "сичко в киреча"!!..Ние,хората,в огромното си мнозинство НЯМАМЕ чувство за принадлежност към обществото!..За куриоз всеки "се спасява както може" БЕЗ да обръща внимание на ФАКТА,че сме СОЦИАЛНИ същества!..ТОВА предопределя и ИЗЧЕЗВАНЕТО ни!!..Рано или късно.

18

селянин

преди 2 години

до 18примерно се заменят пласмасовите торби с хартиене какво ставахартиената има много по малък живот и се прави от дървесина *** горите и минаваме на хартиени ами умно

17

Анонимен

преди 2 години

Пълно отказване не може да има, но................. Но основните неща, които замърсяват ежедневно, може да се забранят. Токива са : торбички,шишета,кофички, бурканчена, опаковки за еднократна употреба и др. Така замърсяването ще се намали драстично.

fallback