Снимка: БГНЕС
fallback
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обяви, че е провел разговор с президента на Палестинската администрация Махмуд Абас, в който отправил молба към него да прекрати ракетния огън от ивицата Газа в Израел, съобщава "Дойче Веле".
 
"Говорих с президента Абас за настоящата ситуация в Йерусалим, Западния бряг и Газа. Изказах съболезнования за загубата на животи. Подчертах необходимостта да се прекратят ракетните атаки и да се намали напрежението", пише в Туитър американският дипломат.
 
"Израелците и палестинците заслужават свобода, достойнство, сигурност и просперитет", добави той. Това е първият подобен контакт на високо ниво между администрацията на президента Джо Байдън и палестинците.
Oще по темата
 
Вашингтон обяви изпращането на емисар в Израел и палестинските територии, за да призове отново за "деескалация" след сблъсъците през последните дни.
 
По-рано Байдън и Блинкен разговаряха с израелския премиер Бенямин Нетаняху малко след съобщението за изпращане на емисар в Израел и палестинските територии, за да настояват за "деескалация".
 
Новото място на насилие, най-интензивното от седем години, за сега е белязано с най-малко 74 жертви и стотици ранени за малко повече от два дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 2 години

до 5хахаха,първо виж арабите какви държави и къкав стандарт на живот имат даже и повечето европейски страни го нямат, и тогава прикозвай глупости

10

Родолюбец

преди 2 години

От един дол дренки са и арабите и еврейте!!!!!!Това е истината!

9

Феликс

преди 2 години

Всичко е тривиално, в началото на 2021 байденчо за пръв път от 2 години даде на палестинците много-милионна помощ (която Тръмп спря през 2019)и те се развеселиха, както само арабела умее!

fallback