Снимка: БГНЕС
fallback
Коронавирусът продължава да заразява масово в Индия, страната отбеляза за 12-и пореден ден над 300 000 случая, с което общият брой на заразените доближава 20 милиона души, предаде Ройтерс.
 
Новозаразените за последното денонощие са 368 147, с което общият им брой достигна 19,93 милиона. Смъртните случаи за изминалите 24 часа са 3417, с което общият им брой достигна 218 959, показват данните на здравното министерство.
 
Според медицински експерти, реалните цифри в страната с население 1,35 милиарда души може да са 5 до 10 пъти по-високи. Болниците в Индия са достигнали пределния си капацитет, запасите на медицински кислород свършиха, а моргите и крематориумите са претоварени.
 
Най-малко 11 щата и територии наложиха някакви форми на ограничения с цел възпиране на разпространението на заразата, но правителството на премиера Нарендра Моди не желае да наложи национален локдаун, опасявайки се от отражението му върху икономиката.
 
Коронавирусът предизвика най-голямата криза в страната от идването на Моди на власт през 2014 година. Премиерът беше критикуван, че не е въвел по-рано мерки за възпиране на разпространението на болестта и е позволил на милиони хора, повечето от които неносещи маски, да присъстват на религиозни празници и политически събирания в пет щата през март и април, припомня БТА. 
 
Индийският вариант на Ковид-19 вече е достигнал най-малко 17 страни, включително Великобритания, Швейцария и Иран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 2 години

То и тука е 40 + градуса това лято и тука ни чака страшна бедност лошото е за тези къде са свикнали да имат всичко и по много.но индииците не ги гледаите тпва са конспирации те са добре ядът си печени прасенца и живеят в колиби и немат грижи и не плащат сметки и се по цел ден живот как си го пише по дебелите книги.

20

Анонимен

преди 2 години

Реално тази смъртност е от хората заразили се преди повече от две седмици! С този висок брой скоро ще има паника сериозна и пълне локдаун!На 300 000 заразени ако умират 3 процента това вече е новина. И това са само регистрираните,а Индия е огромна страна, с огромно различия. Достъп до медицински грижи е ограничен!дано само е по леко истинското състоявие!

19

ЕЛИ

преди 2 години

ДО18НЕ МОГАТ ДА СМЯТАТ ИЛИ Е ДЕМАГОГИЯИНДИЯ Е НАД 200 ПЪТИ ПО ВЕЧЕ ОТ НАС, ЩЕ РЕЧЕ ЧЕ ТЕ ИМАТ ПОД 20 ЧОВЕКА УМРЕЛИ СПЯМО НАШЕТО НАСЕЛЕНИЯАКО СЕ ИЗЧИСЛЯВА ПО БРОЯ НА НАШЕТО НАСЕЛЕНИЕ , НИЕ ИМАМЕ 48 УМРЕЛИ ХОРА,АКО ГИ УМНОЖИМ ПО 200 ПЪТИ СТАВАТ 9600 И ТО ПРИ ВЕЧЕ ЗАТИХВАЩА ЗАРАЗА,А В ИНДИЯ СА УМРЕЛИ 3417 ЧОВЕКА

fallback