Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Седемкратният световен рали шампион французинът Себастиан Ожие предизвика катастрофа в Загреб, където участва в Рали Хърватия.

Преди да застане на старта на поредния етап от надпреварата, 37-годишният пилот трябваше да мине за кратко по градската пътна мрежа. След един светофар той ускори рязко и след това премина от средната в дясната лента. При маневрата, с която отне предимството на съседния автомобил, последва удар между двете коли.

Френският рали пилот Ожие е глобен с общо 11 000 куни /около 1450 евро/, а също така му е наложена забрана да управлява моторно превозно средство в Хърватия за един месец, съобщиха от хърватската полиция.

Ожие е глобен за три нарушения – за това, поради което е настъпило ПТП-то, заради това, че не е изпълнил разпореждане на служебно лице /напуснал е мястото на инцидента/ и за минаване на червено.

От хърватската полиция подчертаха, че Ожие не е избягал от мястото на катастрофата. „Той е спрял, с /водача на / пострадалия /автомобил/ си е разменил данните. В края на краищата, Боже мой, става дума за световен шампион, не е каквото и да е“, каза Мирон Хуляк от Службата за сигурност на движението по пътищата в хърватската полиция, цитиран от Index.hr.

След удара между двете коли са констатирани материални щети и на леката кола, и на Toyota Yaris WRC на световния шампион, чиято цена е 700 000 евро, пише хърватският сайт.

Въпреки повредите от дясната страна на колата настоящият и седемкратен световен шампион спечели в неделя първото издание на Рали Хърватия, трети кръг от световния автомобилен шампионат.

По-късно в неделя Международната автомобилна федерация отстрани Себастиен Ожие за едно състезание и го глоби с 5 000 евро заради инцидента в Загреб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

И отново БМВ замесено в катастрофата. Може да е най-скапаната серия 1, но собственика като е видял някаква украсена Тойотка и си е казал " Ти ли бе..., глей сега кво мога с моя велик баварец, аз съм и Сена и Шумахер и Хамилтън в едно, щот карам БМВ и съм голем змей..".

6

До 6-ти

преди 3 години

Ожие неправилно засече бързака в дясна лента. В града може да изпреварваш от дясно, само на магистрала не!

5

Анонимен

преди 3 години

Като човек който се занимава от 30г. с автомобилен спорт ще кажа че колата на Ожие струва повече от 700 000 евро, да не говорим че след няколко години тя ще струва доста повече като колекционерска стойност за това че е пилотирана не от кой да е а от седем кратен световен шампион.И да между етапите пилотите сами прекарват автомобилите до следващия етап,без намеса на механици и екип.Грешката му беше че поиска да спре при публиката и не вида тъпанара който го изпревари неправилно от дясно......

fallback