fallback

"Ако някои други политически сили имат алтернативен план, имат друго виждане, те трябваше вече да са го показали, да са казали, какво искат да се промени - целите ли да променят, нещо друго ли да променят, но не трябва да има забавяне". Това каза в предаването "Брюксел 1" евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев, като се обоснова: "Защото е в интерес на България, а не на някое правителство, планът да бъде представен колкото се може по-бързо в ЕК".

"Правителството на ГЕРБ е свършило и двете условия - ратификация на собствените ресурси през февруари месец - България бе една от първите страни, както и проектопланът е координиран с ЕК, посочи той.

Според евродепутата, другите, които имат забележки към този план, трябва да знаят, че той е обсъден със социалните партньори, с бизнеса, със синдикатите в България в последните шест месеца. "Ако имат други виждания, сега е моментът, веднага да ги представят", категоричен е Андрей Ковачев.

"Не мисля, че всяко следващо правителство може да влезе в този индикативен срок - 30 април. Няма как да се създаде правителство по-малко от месец след провеждане на парламентарни избори". Така евродепутатът Петър Витанов опонира на колегата си.

"Смятам, че това се направи поради две причини. От една страна – защото още има въпроси, които не са доизяснени. Невнасянето служи като извинение за не дотам свършената работа", смята Витанов.

Според евродепутата, "националният ни интерес е заложен за сметка на вътрешно - партиен дивидент. Защото този акт на невнасяне на плана подтиква следващите да сформират правителство. Т.е. това се ползва като опит за извиване на ръце и за изнудване на едно следващо правителство, което във възможно най-спешен порядък да внесе този план. И последно. Няма време да изработим нов план отначало", е мнението на Петър Витанов.

Двамата депутати коментираха и издаването на ваксинационни паспорти, както и рисковете и ползите от тях.

Целия разговор можете да гледате в предаването "Брюксел 1" в събота, от 17.30 часа!

Кои са останалите теми в предаването, гледайте във видеото!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

КОЙ

преди 3 години

Прекратявайте!Плащам за друго!

3

Анонимен

преди 3 години

*** ИТН къде е плава ви бе? Майо, къде ти е плана? Корненце, точно ти и ДъПъСъто, барабар с ДъБъ,къде пък е вашия план бре? Всичките сте супер умни, ама май без тъпите и грозните нещо не сработва, а?

2

Анонимен

преди 3 години

Плана е у Фигурана, рано от зарана и на аероплана....

fallback