Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Канада забрани износа на свои безпилотни технологии за Турция, съобщи външният министър на страната Марк Гарно, цитиран от Ройтерс.

До решението се стигна след потвърждаването на информацията, че тези технологии са използвани от азербайджанските военни при боевете с Армения за Нагорни Карабах в края на миналата година, предаде БНР.

Отава преустанови разрешителните за износ на канадски безпилотни технологии за Турция миналия октомври. Тогава започна разследване на информацията, че в боевете с арменците азербайджански дронове са били екипирани с канадски технологии за наблюдение и прицелване, които са им били предоставени от Турция.

От турското посолство в Отава заявиха, че Анкара очаква от съюзниците си в НАТО да се въздържат от „неконструктивни стъпки, които ще се отразят негативно на двустранните отношения и които подкопават солидарността в страните-членки на НАТО“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Осман ага

преди 3 години

Точно това е целта ние работим върху 5 - о поколения изтребител и почти 2023 ще свършим а вие върху какво работите то с мързелък никъде не се стигаРаботете няма кой да ви работи

14

Илхан Бей

преди 3 години

Ние не играем с холивудски филми ( Междузвездни войни ) а показваме на живо който пожелае , ако иска някой да ги усеща нека да заповяда.

13

Анонимен

преди 3 години

Къде се бутат канадците у първа лига. Турция тества двигател за мисия до Луната.

fallback