Снимка: БГНЕС

Няма загинали или пострадали български граждани при влаковата катастрофа в Египет днес, съобщиха от МВнР.

По информация на египетските власти при инцидента са загинали повече от 30 души, а десетки други са ранени. Сред тях няма чужденци.

Броят на ранените при влаковата катастрофа в Египет достигна 108 души, съобщи здравното министерство на страната. Загиналите са 32-ма.

На мястото на трагедията работят 74 автомобила на спешна помощ, които извозват пострадалите до намиращите се наблизо болници. В помощ на местните лекари от Кайро са докарани със самолет подкрепления от медицински работници. Най-тежко пострадалите пациенти ще бъдат откарани в болници в столицата, които са преминали към извънреден режим на работа.

Още по темата
От Генералната прокуратура съобщиха, че следователите вече са започнали разследване на катастрофата и призоваха да не се публикува никаква информация за инцидента, докато не приключи следствието.

Задържани са и се разпитват двамата машинисти на влаковете. Междувременно управлението на железопътния транспорт обвини за случилото се неизвестни извършители, които са дръпнали аварийната спирачка на единия от влаковете и той е спрял. Това е довело до сблъсък с другия влак, който идвал след него и се е врязал в последните вагони на предния влак.

Силно са повредени последните два вагона на първия влак и локомотивът и вторият вагон на втория.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase