Снимка: БГНЕС
fallback

Китай санкционира десетима представители на Европейския съюз и четири европейски организации заради предполагаемата им намеса в китайските вътрешни работи в региона Синцзян, предаде Ройтерс.

Сред санкционираните представители на ЕС е и германският политик Райнхард Бютикофер. Китайското външно министерство призова ЕС да се откаже от погрешния път на намеса в китайските вътрешни работи.

По-рано днес ЕС наложи санкции под формата на забрани за влизане на територията на ЕС и замразяване на авоари на четирима високопоставени служители в сферата на сигурността в китайския регион Синцзян. Европейски санкции бяха въведени и срещу китайска строителна компания.

Санкциите на ЕС бяха въведени във връзка с предполагаеми нарушения на човешките права на уйгурите, мюсюлманското малцинство, населяващо китайския регион Синцзян. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 години

Браво на китайците!

21

до синдз ян

преди 3 години

то и населението на турция са ариици как от 9 -10 мили в началото на века сега са над 40 мил ама през исляма като са минали са нещо като северните македонции турция си следва интереса да ги приобщава дори скити да са били преди христа

20

има ли журналисти

преди 3 години

защо и нашия турчин от дпс е санкциониран , в полза на ердоган и претенциите ли му се е изказвал в ес

fallback