Снимка: Pixabay
fallback
Масовите ваксинации и допълнителните финансови стимули създават перспективи за по-силен глобален икономически растеж през 2021 г. Това каза Джефри Окамото, първи заместник-директор на Международния валутен фонд (МВФ).
 
"През януари прогнозирахме глобален растеж през 2021 г. от 5,5%, но има перспективи за по-силно и устойчиво икономическо развитие поради допълнителното финансово стимулиране, особено в САЩ, както и поради перспективите за масово ваксиниране", каза Окамото.
 
Той отбеляза обаче, че глобалното възстановяване остава непълно и неравномерно.
 
Китай се върна на нивата на икономически растеж отпреди настъпването на кризата, изпреварвайки всички основни икономики. Въпреки това, растежът все още е небалансиран, а частното потребление изостава от инвестициите. 
 
Извън Китай се наблюдават тревожни признаци, че разликата между напредналите икономики и развиващите се пазари ще се увеличава.
 
Това от своя страна ще постави около 90 милиона души под прага на бедността от началото на пандемията./БГНЕС, РИА Новости

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

9

преди 3 години

Ако ще правиш бомбардировка, обади се да се изнесем към някоя богата страна Австралия, Канада ЮСА етц. То като не става с химически вещества може с бомбардировка...

5

Анонимен

преди 3 години

Да има след бомбардировка която заличава всичко на тази територия!

4

Не!

преди 3 години

Не, няма. Целта е зануляване, не възстановяване!

fallback