Снимка: БГНЕС
fallback
Вицепрезидентката на Танзания Самия Сулуху Хасан днес встъпи в длъжност като президент. Тя стана първата жена държавен глава на африканската страна, предаде Ройтерс.
 
Хасан положи клетва в Държавния дом в търговската столица Дар ес Салам. Тя заема поста след смъртта на президента Джон Магуфули в сряда.
 
От президентството заявиха, че Хасан ще направи обръщение към нацията след полагането на клетвата и ще проведе правителствено заседание.
 
Смъртта на президента Магуфули беше обявена в сряда. Той не се беше появявал публично повече от две седмици, което предизвика спекулации за неговото здраве.
Oще по темата
 
Хасан също така ще бъде и първият президент на Танзания, роден на архипелага Занзибар.
 
Описват я като човек с мек подход, умеещ да се договаря. Нейният ръководен стил е смятан за констрастен на този на Магуфули - популист, известен с грубия си подход и критикуван заради своята нетърпимост към несъгласието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Az

преди 3 години

ГОСПОД ГЛЕДА!!!!!!

7

!!

преди 3 години

Може би си мислиш, че е от естествена смърт? Конспирация?

6

Анонимен

преди 3 години

"Убиха неудобния им президент и си назначиха марионетка. Знаете кои визирам."Хахаха, мега гига турбо конспирация!!! ЧовекОт дет не вярва, че има вирОс и не се пази по никакъв начин се заразил и умрЕл! УАУУУУУ колко странно - ама как така беее, то вирОс нема как ще се зарази, значи остава единствено да са го УБИЛИ!!!

fallback