Снимка: БГНЕС
fallback

След като възнесе молитва за "жертвите от войната" в Северен Ирак, опустошен от джихадистите, папа Франциск отслужи днес най-голямата си меса от програмата на историческото си посещение в тази страна пред хиляди вярващи и при строги мерки за сигурност, предаде Франс прес.

Застанал прав в своя прочут "папамобил", 84-годишният висш духовник се появи пред хиляди вярващи, настанени на разстояние един от друг на полето или по трибуните на стадиона "Франсо Харири" в град Ербил.

Папата отслужи меса на латински пред стихналото множество. Днес е последният ден от визитата му в Ирак, първото посещение на римски папа в тази страна, съобщава БТА.

Мерките за сигурност по време на цялото посещение бяха засилени максимално след ракетната атака срещу летището на Ербил през февруари. Строго бяха спазвани и мерките на стадиона, носещ името на християнин политик, убит преди 20 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Петър Георгиев

преди 3 години

В Ирак и Сирия е всеизвестен факт, че иранската шиитска групировка Хизбула помагаше на християните да се освободят от присъствието на Ислямска държава в тези две държави. Много мюсюлмани шиити и дори сунити се обединиха за да помогнат на братята си християни в Сирия и Сирийската арабска армия на Башар Асад освободи редица християнски селища в страната. Това западните ционистки медии не го отразиха, защото би се отразило зле на пропагандата им за "лошия" Асад и "добрите" ислямисти терористи.

11

Анонимен

преди 3 години

Папата се срещна с главния им мюсулмански духовник и го гледаше право в очите а оня пребледнял беше станал като сфинкс и го беше страх да погледне Папата....

10

Анонимен

преди 3 години

Папата е пичага.

fallback