Снимка: БГНЕС
fallback

Съединените щати наблюдават потребителите на смартфони, поради което интелигентните хора купуват мобилни телефони с бутони. Това заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко, говорейки на Общобеларуското народно събрание.

"Искате американците да ви проследяват всяка минута къде се намирате и какво говорите с тези айфони? Купувайте ги, ако не чувате това, което ви казвам", заяви Лукашенко, цитиран от кореспондент на РБК. Според него "умните хора отдавна търсят телефони с бутони".

Общобеларуското народно събрание започна в Минск на 11 февруари. То е посветено на предстоящите изменения в Конституцията на републиката, реформи, референдум и избори. Срещата бе открита с четиричасова реч на Лукашенко.

Президентът говори за необходимостта от укрепване на силовия блок, повишаване на ефективността на публичната администрация, увеличаване на заплатите на лекарите и учителите, поетапно въвеждане на фондова пенсионна система, жилищно и пътно строителство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

Nik

преди 3 години

Този Лукашенко показва още веднъж че минимум диктатор с дименсия параноид,бил съм В Минск командировки и мисля че тези интелигентни хора не заслужават такъв диктатор кръволог ,но няма какво да правят,Дано час по скоро да се освободят

102

Мяу

преди 3 години

Нашият чекмеджето е същият в БГ.

101

Мяу

преди 3 години

Има ли държава, има и подслушване. Твойта тайна полиция какво прави?

fallback