Снимка: БГНЕС
fallback
Гърция и Израел възнамеряват да въведат "зелен паспорт", с който израелските граждани да могат да посещават Гърция без ограничения и без задължителна карантина. Това ще стане, след като отпаднат ограниченията за полетите между двете страни. За тази договореност съобщи израелският премиер Бенямин Нетаняху след срещата с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис в Ерусалим, съобщи БНР.
 
"Поздравявам ви за бързия темп, с който ваксинирате гражданите си", заяви Мицотакис пред Нетаняху на съвместната пресконференция по време на посещението на гръцкия премиер в Израел.
Oще по темата
 
Мицотакис отправи пожелание страната му да има възможност най-скоро да посрещне израелски туристи. Гръцкият премиер спомена и сертификата за ваксинация, който лансира в рамките на ЕС. Той подчерта още, че общ сертификат може да бъде въведен и с трети страни, за да бъдат улеснени пътуванията през туристическия сезон, като споразумението с Израел може да бъде тест за въвеждането на подобен документ.
 
Мицотакис също така се спря и на лекарството срещу коронавирус, което се разработва в Израел, и отбеляза, че Гърция ще участва в клиничните изпитания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

бай Даньо

преди 3 години

Той и наш *** много му се насъбра без да отърка баджаците по гръцкия камънака ама пусто маляките ще искат имунизационен рекорд, а *** е заклет антиваксър .... ко праим!?

13

Реалист

преди 3 години

Дискриминация

12

Анонимен

преди 3 години

Ех, тия пусти Българи Юнаци патриоти наши, все евреите им криви - първо те измислили короната да ни чиповат; после те се ваксинират ударно (демек самочипират), пък другите да ***; после измислили лекарство, а да го тестват върху горките гърци... Ами не се ваксинирайте, бе тарикати, стойте си у дома... Аман от омразничета и безкрайните им конспирации.

fallback