Снимка: БГНЕС
fallback

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова света да обяви извънредно климатично положение.

Този призив той отправи по време на провеждането она виртуалната среща на върха, провеждаща се на петата годишнина от подписването на Парижкото споразумение за климата, предаде БТА.

"Призовавам днес всички отговорни лица по света да обявят извънредно климатично положение в техните страни, докато въглеродната неутралност бъде постигната", каза Гутериш.

Шефът на ООН посочи, че се налага още отсега да бъдат положени огромни усилия, за да се намалят световните емисии на парникови газове с 45 процента до 2030 г. в сравнение с нивата от 2010 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Адженда21

преди 2 години

До Охо БохоТоя е само кукла на конци. T

53

Анонимен

преди 3 години

взеха да си признават,30г ни лъжеха,че няма нищо,за да вървят печалбите,дано не е късно вече.Природата е силна и може да се възстанови,но ние я мачкаме всекидневно,заради икономически интереси.В крайна сметка,може да изгуби баланса си и тогава и ние ще сме губещите,и ще разберем,че парите не се ядат,и милиард години развитие на живота,може да бъде унищожено за 100-200г

52

Картофчо

преди 3 години

Не идва глобално затопляне, а глобално връщане към нормалното! Милиони години преди въобще да има хора температурата на планетата е била с много градуси по-висока. Не е имало полярни шапки и в тундрата са расли огромни гори с височина от десетки метри. Биоразнообразието е било огромно. Нефта който сега се източва от северните територии защо не се запитате как се получава? От огромни дървета расли там когато е било топло. А и на мястото на сегашните пустини също са били гори!

fallback