Снимка: БГНЕС

Екипажите в кабините на самолетите да носят еднократни пелени за възрастни при чартърни полети до високорискови дестинации и да избягват да използват тоалетната, за да намали шанса да хване COVID-19. Това гласи един от съветите на Китайската администрация за гражданска авиация (CAAC). Препоръката е към пилотите, които летят до дестинации, където степента на заразяване е по-висока от 500 души на милион, съобщава Hindustan Times.

Сред другите препоръки са носене на медицински защитни маски, двуслойни медицински гумени ръкавици за еднократна употреба, очила, еднократно защитно облекло и калъфи за обувки за еднократна употреба.

CAAC съветва също така самолетите да бъдат разделени на четири отделни зони: чиста зона, буферна зона, зона за пътници и карантинна зона, като всяка от тях е отделена от завеси за еднократна употреба.

Три реда в задната част на самолета трябва да се използват като зона за спешна карантина, съгласно указанията.

Психичното здраве на екипажа също трябва да бъде взето под внимание, съгласно препоръките на CAAC.

"Графикът на дежурствата за международни полети се прави след като се отчетат изцяло психологическите условия, личността, настоящия натиск в семейния живот, системата за социална подкрепа и други обстоятелства", гласят препоръките.

Китай успя да намали процента на инфекция далеч по-бързо от голяма част от Европа и САЩ. Авиационната индустрия беше силно засегната в ранните дни на пандемията, но вътрешните полети в Китай се възстановиха до нивата преди пандемията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase