Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Новозеландците гласуваха в подкрепа на легализиране на евтаназията, но не и на канабиса, съобщи избирателната комисия, цитирана от ДПА.

На 17 октомври освен за депутати новозеландците гласуваха и на референдуми по тези два въпроса, припомня БТА.

Общо 65,2% от избирателите са подкрепили легализирането на евтаназията. Този референдум е правно обвързващ, така че ще стане закон до 12 месеца и ще позволи на терминално болни хора да поискат асистирано слагане на край на живота си.

На референдума за канабиса 53,1% гласуваха „против“, а 46,1% - „за“.

В предложения законопроект бе заложено хора на над 20-годишна възраст да имат право да купуват и употребяват канабис с цел развлечение, както и да отглеждат в малки количества.

Референдумът не е правно обвързващ, така че следващото правителство не е задължено да взема предвид резултата.

Официалните резултати от парламентарните избори и двата референдума ще бъдат потвърдени на 6 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 3 години

Условията за да има евтаназуя не са такива, каквито си мислят трoлчетата Е е отиваш и казвал "искам евра Азия да си правя", а секретарката вади пистолета и те гърми... Има си дъъъълъг и тежък ред, както и хиляда условия да се покрият. Трябва да си в константи мъки и да дадеш съгласие, тидюва да мине през комисии и прочие.

5

АнонимеН

преди 3 години

СЪВСЕМ ДРУГО Е, ЗАКОНА ЗА ЕВТАНАЗИЯТА!!!ГЛАСУВАЛИ СА ЗА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ ПОСРЕДСТВОМ АСИСТИРАНО ПОСТАВЯНЕ НА СМЪРТОНОСНА ИНЖЕКЦИЯ!)!

4

ист

преди 3 години

Против ефтаназията са фармацевтичните компании, които имат интерес агонията и болките на обречените да продължат, а безполезното лечение да им носи печалба от производство и продажба на лекарства. Всеки има право да реши да живее ли или не.Ако се разреши навсякъде евтаназията, хората няма да се бесят, скачат от тераси и давят, а ще приключат живота си с желание по достоен начин.

fallback