Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Британският премиер Борис Джонсън обеща да се разправи с безскрупулните трафиканти на хора, след като две деца и двама възрастни загинаха след преобръщане на лодка в Ламанша край северния френски бряг.  

Две деца на възраст 5 и 8 години и мъж и жена, за които се смята, че са от Иран, са част от група от 19 души, опитали се да прекосят Ламанша при Дюнкерк. 15-те оцелели са в болница, предаде БНР.

Oще по темата

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че на френските власти се оказва пълна помощ при разследването на инцидента и че британската страна ще направи всичко възможно да се справи с престъпните банди, които ограбват уязвими хора като организират тези опасни пътувания.

Във Великобритания по принцип се оплакват, че Франция не прави достатъчно да спира опитващите се да стигнат до британските брегове или да ги приемат обратно на френска земя.

Французите пък казват, че Великобритания е магнит за имигрантите и те трудно могат да бъдат възпирани и упрекват британското правителство в липса на хуманност за даване на убежище на тези хора.

Повече от 7 400 имигранти са се прехвърлили във Великобритания с малки лодки тази година, което е с 1 825 повече от миналата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Хм,

преди 3 години

мигранти, а...

6

Анонимен

преди 3 години

Бог да пази Кралицата!!!---------------На дъртата кралица, да и ядежш спаружената ци ца.

5

Ха-ха

преди 3 години

Сламения човек пак изпълзя, абе вие англ0сак сите сте най-д0л ното племе, заченато чрез инцести и ана лен кекс!

fallback