fallback
 
Откриха молекули вода има в няколко кратера на Луната. Това потвърждават учените от НАСА, цитирани от световните агенции, предаде Bulgaria ON AIR
 
Джим Бриденстин, ръководител на НАСА, обясни, че все още не е ясно дали откритието може да се използва като ресурс. Той обаче изтъкна, че самото знание за вода на Луната е ключово откритие за бъдещи проучвания и дори за изграждане на лунна база. 
 
Своите констатации учените са направили на осветената повърхност на естествения спътник на Земята с помощта на въздушен инфрачервен телескоп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 3 години

Радьо веднага да литне с червения кораб дотам! Незабавно!

8

Додо

преди 3 години

Сигурно Нийл Армстронг и Бъз Олдрин са разсипали някое шише с минерална вода, докато са си правили пикници с ланчбоксовете, които разнасяха по Луната. Или пък, водата може да е конденз от двигателите на някое от Лунните бугита, които двамцата въртяха из лунните дюни. :)))

7

Анонимен

преди 3 години

Това не е ново и се знае от бабино време, нито е нещо изненадващо, защото Луната е фрашкана с кислород и водород. Въпросът е къде има най-много и как най-лесно да се добие. Вероятно чрез изпаряване, за което пък ще трябва много енергия. Абе няма да е скоро в индустриални измерения, ако изобщо стане.

fallback