Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на Франция Еманюел Макрон е поискал от силовите министерства незабавни действия за борба с тероризма. Това е станало на извънредно заседание на Съвета по отбрана.

Според телевизия Бе Еф Ем на продължилата няколко часа среща държавният глава е заявил, че "ислямистите няма да спят спокойно във Франция".

Oще по темата

Медията посочва, че на заседанието е било прието решение за засилване на мерките за сигурност в училищата.

Ще се обръща и по-голямо внимание на съобщенията в социалните мрежи, тъй като след убийството на учителя в петък е имало над 80 съобщения в подкрепа на нападателя. Телевизията съобщава, че още от днес ще започне проверка на авторите им.

Властите възнамеряват да повишат наблюдението и над асоциациите, заподозрени в ислямистка пропаганда, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Шовен

преди 3 години

Браво на президента Макрон! Не бива да прекланяме глава пред ексремиститите! Франция ще се излекува, вярвам в това! Франция е вечна! Vive la Republique!

63

Frankenstein

преди 3 години

Много добре си спомням как Маргарет Тачър подрещна терориста Аслан Масхадов в Лондон като герой - в Youtube има кратко видео от тази среща: Thatcher met with Maskhadov in LondonА само преди 8 месеца терориста Ахмед Закаев беше поканен официално и държа реч в Европарламента, където го наричаха Господин премиер - клипчето го има в Youtube, пишете Zakayev European Parliament.Интересно ми е какво още трябва да се случи нa западните държави, че да спрат да подкрепят ислямистите?

62

Анонимен

преди 3 години

Франция плаща на ислямистите и им купува оръжие в Близкия Изток и Африка, за да се бият срещу Русия.

fallback