Африканци танцуват български народни танци. Сънародника ни Даниел Делибашев, който е основател на фондацията "Усмивка за Африка", има малка заслуга за това.
 
Даниел три пъти е посещавал Африка и два пъти в Уганда, за да разкаже за неговите проекти там. В момента Даниел стартира проект за изграждане на училище в Уганда.
 
"Имаме доста проекти, свързани с образование и обучение на младежи, които да се научат на занаят. 6 месеца училищата бяха затворени. Част от младежите трябва да заплатят таксите за обучение, за да се завърнат в училище. Много са топли хората, чакали са с нетърпение да се видим. Посрещането е нещо, което човек трудно намира някъде по света", сподели той пред Bulgaria ON AIR.
 
От думите му стана ясно, че хората от Уганда сами са попаднали във Facebook на представление на български фолклорен състав и са решили да повтарят стъпките. Изцяло самостоятелно са научили българските народни танци и продължават да учат нови.
 
"От деца са научени да следват ритъма, музиката и да им се отдават. След 2-3 обучения почти са готови за представление в България. С времето ще имаме още повече допирни точки в културната сфера", каза още Даниел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase