Снимка: БГНЕС
fallback

Около 50 протестиращи бяха задържани днес в столицата на Беларус Минск след сблъсъци с полицията, съобщи агенция Интерфакс, цитирайки очевидци.

Няколко десетки демонстранти бяха арестувани днес в Минск в началото на новото седмично шествие, осъждащо считаното за измамно преизбиране на президента Александър Лукашенко, съобщи Франс прес.

Бившата съветска република с 9,5-милионно население е разтърсена от масови протести и стачки от президентските избори на 9 август, които според опозицията са били манипулирани от лидера Александър Лукашенко. Той категорично отрича това, припомня Ройтерс.

Служителите на силите за сигурност на Беларус днес използваха зашеметяващи гранати, за да разпръснат протестиращите в центъра на столицата, както и водни оръдия, за да разпръснат колона от протестиращи, които се насочваха от Спортния дворец към булевард "Независимост", съобщи БТА.

Правозащитната група "Вясна" съобщи, че арестуваните са най-малко 67. Над половината от тях, 35, са журналисти, отразяващи протестите на беларуската опозиция. Сред тях са и имената на четирима кореспонденти на ТАСС, които бяха освободени след проверка на документите, съобщава агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

До 9Ако нямаше, нямаше да изчезне мистериозно тефтерчето на Златанов. Всичките герберски мислители умишлуно съсредоточавате опорките си върху снимките и записите, ама предишните гафове много бързо ги забравихте.

9

Анонимен

преди 3 години

До Активист на БСПЩеше отдавна да си обесен, ако в в България имаше хунта...

8

Анонимен

преди 3 години

Същото като в София.И кво?

fallback