Снимка: БГНЕС
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел е провела телефонен разговор с премиера на Армения Никол Пашинян, в който е бил обсъден конфликтът в Нагорни Карабах, предаде ТАСС, цитирайки говорителката на германското правителство Улрике Демер.

Oще по темата
Канцлерът изрази безпокойство от продължаващите сблъсъци и увеличаването на жертвите в региона. Тя подчерта, че всички страни трябва незабавно да прекратят бойните действия и да възобновят преговорите.

Меркел е подкрепила изцяло изявлението на съпредседателите на Минската група на ОССЕ (Русия, САЩ и Франция) от 1 октомври, допълни говорителката.

Франция, Русия и САЩ поискаха незабавно примирие между Азербайджан и силите на етническите арменци в Нагорни Карабах и призоваха за незабавно връщане към преговорите.

Меркел също така е отправила апел враждуващите страни да договорят хуманитарно примирие за изнасяне на телата на загиналите войници от зоните на бойни действия, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 3 години

Във военно отношение само Франция може да се изказва от името на ЕС. Германия да затяга гайки на колите и да не се меси там където нищо не разбира.

48

Александр II

преди 3 години

до 59 Ех, братушки!!! Пушки е нашите Братушки. Не всякакви чернушки, като А...те и Б...те

47

Анонимен

преди 3 години

Ами то 30 години само спирате военните действия в Нагорни Карабах и с това се изчерпват действията по конфликта. Щом спрат военните действия и всички се успокояват че въпроса е решен, а той изобщо не е решен.

fallback