Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Франция разглежда молба на руските съдебни власти да им предостави изследванията, потвърждаващи тезата, че критикът на Кремъл Алексей Навални е бил отровен.

Това заявиха от френското външно министерство.

Oще по темата

Оттам подчертават, че "остава приоритет Русия да хвърли пълна светлина върху обстоятелствата и отговорността за опита за убийство, който бе извършен на нейна територия срещу член руската политическа опозиция с нервнотоксичен агент от военен клас, принадлежащ към вид вещества, разработени от Русия".

Германия, където Навални бе транспортиран за лечение, поиска от Швеция и Франция да проверят нейните заключения, че руският опозиционер е бил отровен с нервнопаралитичния агент "Новичок", припомня БНР. Въпреки че лаборатории в трите страни стигнаха до аналогични изводи, Русия отхвърли тази възможност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 години

Русия да не се меси в работите на Велика Франция.

21

Анонимен

преди 3 години

Не дават на руснаците пробите защото ще разберат от коя държава е произведен новичока дето са го добавили към пробите в Германия.

20

Доктор Ху..

преди 3 години

На тия форумни умници които дори в казарма не са ходили а за БОВ са чели само в приказките ще кажа . Бойно отровно вещество ОСТАВА следи в организма и ИМА ТРАЙНИ ПОРАЖЕНИЯ които не се лекуват с парацетамол от лекари чиято специалност е бабешки ревматизъм .Дори специално измисления за *** като вас "вариант " на Новичок СЪЗДАТЕЛИТЕ на този БОВ определеха "отравянето" като ИЗМИСЛИЦА.

fallback