Снимка: БГНЕС
fallback

Беларуските сили за сигурност са задържали 194 участници в протестната демонстрация, която се проведе в Минск снощи, съобщава сайтът на правозащитния център "Вясна", предаде ТАСС.

Според правозащитниците сред задържаните е членът на координационния център на опозицията Андрей Егоров и ръководителят на общественото екологично обединение "Екодом" Ирина Сухий.

Съобщава се също така за повече от 30 арестувани в Брест. Задържани демонстранти е имало и в Гродно, Могильов, Витебск, Барановичи.

В цяла Беларус в неделя имаше протести под мотото "Марш на единството". В столицата Минск десетки хиляди демонстранти направиха шествие до резиденцията на беларуския президент Александър Лукашенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 години

Разбира се, че изборите са фалшифицирани в полза на Лукашенко. Той сам си го призна, говорейки за уволнение на учителите (ако протестират), които май са били основното действащо лице в секционните комисии.Че е незаконно, незаконно е. Въпросът е: Тази учителка ли е алтернативата за президент? Или писателката нобелистка? Беларус явно има армия. Всяка армия гълта огромни пари.Защо Меркел не иска да дава за армията? Защото е бездънна яма, а и пак ще са само марионетка. Не виждам бедни по протести

27

Анонимен

преди 3 години

Как да има единна българска нация когато русофилите у нас ги интересува единствено съдбата на тяхната русия? И в нейно име са готови да подложат на всякакви унижения и лишения България, замаскирано зад " вечната благодарност" към " освободителката" от цели две робства! Това русофилите наричат " патриотизъм"...Същото е и в Беларус, и няма никакъв смисъл да давате за пример Полша, Чехия или друга страна в Европа, за тях това няма никакво значение!

26

Унуфрий

преди 3 години

Защо оправдавате всякакси Лукашенко? Вярвате ли, че е спечелил изборите? Това е развратен от власт колхозник и какво вадите от сто кладенеца вода за да му оправдавате поведението? Нормално ли е в 21-ви век да живеят хора по този начин както е в Беларус? Погледнете примерно съседна Полша, средна заплата 2200 лв, средна пенсия 1000 лв. Погледнете Беларус...

fallback