Снимка: БГНЕС
fallback

Беларуският президент Александър Лукашенко обеща да отвърне на налагането на нови санкции от страните от Европейския съюз, предаде ДПА, като се позова на агенция БЕЛТА.

Лукашенко каза, че Беларус няма да се бори за достъп до балтийските пристанища на съседни страни от ЕС, а ще разчита повече на Русия за търговията. "Ние няма да се борим за достъп там. Просто ще се опитаме да решим проблема чрез икономически лостове", заяви той при посещение в град Барановичи, предава БТА.

"Със сигурност ще понесем известни загуби, но можем да сключим сделка с руснаците за тарифите и те пак ще имат изгода дори само заради обема на транзита на нашите стоки", каза Лукашенко, който от седмици се сблъсква с ежедневни протести в Беларус и е подложен на критики от лидерите от ЕС заради твърдения, че е манипулирал президентските избори миналия месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

наблюдаващотдалеч

преди 3 години

До ПродължениеАми, заобикаляйки го самолетите, (не много) луашенко пак губи. от такси. Тъй че, все му е вътре

36

ШОФЬОР

преди 3 години

Беларус " УТЕЧЕ " със този комун--т !!! Пристанищата няма да ползвате ..а ЛИТВА да ви дава ЕВРА .че ще УМРЕТЕ от ГЛАД !! БЕЛАРУС ИЗНАСЯ КАМИОНИ МАЗ ( има ги и в БГ ) ...НО.....чрез Литва или Полша - ИЗНАСЯ ШАСИТО и КАБИНАТА.....Литовците им слагат двигатели ( ДОИЦ ...със трансмисия от 6 скорости ) ...или ( МЕРЦЕДЕС с тр. от 12 скорости ) ...и те си ги изнасят .а на Лукашенко ХВЪРЛЯТ някое Евро . А сега със санкциите ...ЕС ще ги праснат ...И МАЗ- само в Раша...Узбекистан...Таджикистан..за рубли

35

1

преди 3 години

Ахахахахаха.Чакай да видим:1) "няма да се борим за пристанища" - те току що ви обявиха, че и да се борите все тая2) "може да претърпим известни загуби" - Беларус ще страда заради мен, но на мен не ми дреме3) "можем да сключим сделка с руснаците" - отивам си при Вова, зависими сме на 100% от него. Беларус се връща в средните вековеТоя народът му ще го обеси надолу с главата.

fallback