Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Илън Мъск вече е третият най-богат човек в света. Той задмина по богатство съоснователя на Facebook Марк Зукърбърг в понеделник, след като акциите на Tesla продължиха да поскъпват с бързи темпове, съобщи Bloomberg.

Към 11:25 часа щатско време на 31 август нетното богатство на Мъск достигна 111.3 млрд. долара, докато богатството на Зукърбърг е на стойност 110.5 млрд. долара, сочи индексът Bloomberg Billionaires, който се актуализира в края на всеки пазарен ден.

Богатството на Мъск се увеличава драстично, като само от началото на тази година то се повиши със 76.1 млрд. долара. Това е така, тъй като през годината акциите на Tesla поскъпнаха с 475%.

През изминалата седмица Мъск се присъедини към тримата най-богати хора в света Марк Зукърбърг, Джеф Безос и Бил Гейтс, чието лично богатство надхвърля 100 млрд. долара, след поскъпването на технологичните акции.

Драстичното покачване на богатството на най-богатите в света е в силен контраст със състоянието на световната икономика, която се срина след началото на пандемията от коронавирус. Компаниите уволниха милиони служители, а потребителското търсене се срина в резултат от ограничителните мерки срещу коронавируса.

Основната тежест на икономическата болка се понася от млади служители с по-ниски заплати, чиито работни места в повечето случаи биват засегнати от съкращенията, свързани с последствията от коронавируса.

Все пак Мъск има да измине още дълъг път, докато стане най-богатият човек в света. Нетното богатство на основателя на Amazon Джеф Безос е близо 200 млрд. долара.

Икономически новини четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

КосмонаФт

преди 3 години

Браво . брилянтен бизнесмен. Особено когато получаваш такива щедри финансирания от Чичко Сам за да сринеш вече умиращата руска космическа програма ... щото в близко бъдеще космоса ще е огромен извор на богатство... Скоро Мъск ще задмине и Безос . Съвсем скоро .

17

Анонимен

преди 3 години

Надута гайда, но и на него ще му дойде скоро времето.Ще му остане само ручилото.

16

Анонимен

преди 3 години

И ние си имаме милиардери, но нито един от тях нямат качествата и умът на милиардерите в белия свят. Познайте защо е така?

fallback