Снимка: БГНЕС
fallback

Френската прокуратура е започнала разследване срещу подполковник от въоръжените сили на Франция по подозрения, че е предавал важни сведения на руските спецслужби. Това съобщи днес министърът на въоръжените сили на Франция г-жа Флоранс Парли в ефира на радио Европа-1.

"Мога да потвърдя, че срещу високопоставен офицер се води съдебна проверка по подозрения, че е предавал важна информация или е нанесъл щети за сигурността. Започната е съответната процедура, след като министерството се обърна към прокуратурата. Сега съдебната система трябва да си свърши работата според принципите на следствената тайна", допълни Парли.

Според данни на радиото въпросният офицер е бил на служба във военна база в Италия, предава "Труд".
Задържан е бил от Главното управление по вътрешна сигурност на Франция, когато в края на отпуска си се е канел да се върне в Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Велика Франция

преди 3 години

Франция е люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Франция е най-великата страна! Най-доброто предстои! Vive la Republique! Vive la France!

43

крокодила бацка

преди 3 години

До Чебурашкас портрета на бейбето бибитко-ами човека изказва мнение и отива на работа,не като тебе цял ден да висиш като *** на компа.А Де Гол е много спорна личност... НО не е изявен айдук и антидържавник като гусин сужукуфски все пак.

42

Анонимен

преди 3 години

Сигурни ли са, че работи точно зо руснаците? Или пак се базират на голямата степен на вероятност?

fallback