Снимка: БГНЕС
fallback

Кандидатът на беларуската опозиция за президент Светлана Тихановска съобщи пред комисията по външни работи на Европейския парламент, че опозицията е готова за преговори с властите на страната. Тя се включи в заседанието на комисията от Вилнюс, където се намира в момента, предаде БНР.

Oще по темата

"Волята на народа няма да бъде прекършена. Нашата цел е да постигнем провеждането на честни и свободни избори по мирен път и по пътя на диалога. Затова обявявам нашата готовност за преговори с властите. Готови сме да номинираме преговарящите, както и да обмислим посредничество на международни организации за целта", заяви Тихановска.

Тя каза, че революцията в Беларус не е нито про- или антируска, нито про- или антиевропейска, а демократична революция на народа на Беларус за свобода, самоопределение и основни права.

Комисията по външни работи на Европейския парламент обсъжда на извънредно заседание ситуацията в Беларус. Европейските лидери вече решиха да започнат процедура по налагане на санкции на Беларус заради провеждането на президентските избори, които по думите им не са били нито свободни, нито честни и заявиха, че не признават резултатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 години

полша вече им е приготвила разчет за територии, които смята че са нейни и ще си ги искат Затова подкрепят " розовата" революшън

21

Анонимен

преди 3 години

"Демократична революция"Ето това е първокласен термин който извън едно анти-утопично общество не би трябвало да има смисъл. Нямам мнение и позиция по отношение на Лукашенко и Беларус. Възмущава ме обаче това как западните държави на пропагандно ниво са изключително близки до нивото на бившите тоталитарни режими. Путин - зло. Тръмп - зло. Брекзит - зло. Лукашенко - зло. Няма истински анализи. Има само пропаганда. Все едно сме в СССР. Демокрация като в ГДР, КНДР и ДРК.

20

Уточнение

преди 3 години

Той Лукашенко Меркел отсвири, та с някаква измислена и наложена отвън опозиционерка ще преговаря... Да е жив и здрав и да пази Белорусия от западната зараза.

fallback