Снимка: Pixabay
fallback
НАТО отново опроверга обвиненията на президента на Беларус, че войски на алианса се придвижват към страната му.
 
Александър Лукашенко нареди армията да е в пълна бойна готовност и пак заяви, че Запада подготвя инвазия в държавата. Облечен в униформа държавният глава посети военна база в западната част на страната и говори на офицерите как НАТО ще превземе Беларус и страната може да изчезне, предаде Нова ТВ.
Oще по темата
 
Президентът на Литва нарече твърденията на Лукашенко "напълно безпочвени" и отсече, че той се опитва да отклони вниманието на обществото от протестите срещу него чрез въображаема заплаха. Полша обяви, че поведението на Лукашенко е "пропаганда на режима" и няма войски, които да заплашват Беларус.
 
"Всичко е напълно сериозно. Личи си от изявленията на западните държави. Напълно открито го казват, което е директна намеса в нашите работи. Притискат ни да участваме в преговори. Ясно е защо се прави. Затова казвам на Вас, като министър на отбраната и на офицерите от Западното направление - бъдето готови да направите всичко, за да ни защитите", заяви от своь страна Александър Лукашенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Пламен

преди 3 години

Диктатора Лукашенко му се превижда че НАТО заплашва Беларус те ако искат даже няма да разберат кога ще ги изловят по бели *** салдатите диктатора

54

Анонимен

преди 3 години

Беларус не съществува, нека се разпадне а територията да се подели между украйна полша и литва

53

Анонимен

преди 3 години

250 хиляди в Минск срещу Батьката, па той нека си се готви срещу НАТО :)))

fallback