Алексей Навални. Снимка: БГНЕС
fallback

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел изрази безпокойство във връзка със съдбата на руския опозиционен лидер Алексей Навални в телефонен разговор днес с президента на Русия Владимир Путин, предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен европейски служител, пожелал да запази анонимност.

Oще по темата
Мишел заявил, че целите на ЕС във връзка с кризата в Беларус са спиране на насилието срещу демонстранти и граждани и гарантиране, че бившата съветска република няма да потъне в икономически или военен хаос.

"Украинският опит е важен. Никой не иска повторение на случилото се в Украйна. ЕС няма интерес от още един Майдан и последващ хаос в Беларус. Беларус не е Украйна, хората не искат по-тесни връзки с ЕС. ЕС иска да спомогне за стабилността, за преговори между властите, опозицията и гражданското общество, за икономически просперитет", изтъкна цитираният представител на ЕС.

Европейският съюз осъди днес действията на беларуските власти срещу Координационния съвет на опозицията, като ги нарече "сплашване", предаде Франс прес.

"Властите (в Беларус) за пореден път използваха сплашване по политически причини", се казва в изявлението. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Христо Христов

преди 3 години

Путин е предател на Русия, защото говори с ес политици и позволява ес нпо-та да действат в Русия!ес само от лобут разбира... ако не е разбрал, значи лобутът е бил малко.

41

Прасе с каска

преди 3 години

А в ЕС не преследват по политически причини нали.Само леко скалъпват "криминални" или "расистки" обвинения и готово.После "гордо" заявяват "Няма политически преслевания при нас".

40

18+

преди 3 години

47, радват се, че са се отделили от Русия през 2014-та година. Радостта, че Украина це Европа ги бие право в канчетата.Вчера в Киев, един новоевропеец, но на практика ревнив укроп, хвърли две гранати в магазина, в който работеше невярната му жена. Взривове, хладилник затисна жена му, избухна пожар, в който тя изгоря жива. Обезумял от стореното, ревнивецът се качи на 9-я етаж на съседен блок и скочи от там точно под гумите на пристигащата с голяма скорост пожарна. Кадрите не са за слабонервни.

fallback