Снимка: БГНЕС
fallback

Демонстрации "за" и "против" Александър Лукашенко ще се проведат в неделя по обяд в столицата на Беларус Минск.

В 12 часа на площад “Независимост“ в Минск е свикан митинг от про-правителствената обществена организация “Бяла Русия“ в знак на солидарност с президента Александър Лукашенко. Час по-късно в Минск започва шествие за свобода в знак на протест срещу държавния глава, съобщава БНР.

Oще по темата
Снощи бурни протести имаше пред сградата на държавната телевизия в Минск. Няколко телевизионни журналисти подадоха оставки вчера, за да се присъединят към протестите.

За руската агенция “Новости“ председателят на Съюза на журналистите в Беларус Андрей Кривошеев обяви, че от утре техническия персонал на държавните медии започва стачни действия, които ще се проведат в съответствие със закона и няма да нарушат излъчванията на радио- и телевизионните програми.

В събота президентът Александър Лукашенко се закани, че хилядите работници от държавни предприятия, взели участие в протестите срещу него, ще бъдат уволнени. След телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин вчера, Лукашенко съобщи, че е получил обещание да му се помогне за запазване на сигурността в страната.

В знак на солидарност с Беларус днес се очакват демонстрации в Киев и Прага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Михали

преди 3 години

Само ,че за разлика от нас, при тях няма такова разделение на бедни и богати. Никъде не се говори за белоруски олигарси и милиардери, макар ,че естествено е да има и по-заможни. Там е силата и на бовшият колхозник Лукашенко, колкото и на мене да не ми е приятен персонално, наистина е селски тарикат, но разбира психологията на народа си.Подобни за мене са Чехия и Словакия, умерена външна политика, спокоен народ и много не се месят там където се бият атовете, разумни и прагматични.

62

Михали

преди 3 години

Няма и да се случи. Белпрусите не са укри, дето бандеровци колеха поляци и руси, докато Белорусия защитаваше границите на СССР от първият ден на ВСВ. За един месец им изгориха 16000 села и загинаха 1 мил. народ до края на войната, а това не се забравя. Украйна е била територия на Саскобургите, а Беларус с изключение на 20г. е била винаги независима и единна, народа живее нормално,макар и не богато с над 6000$ БВП на глава и като покупвателна възможност към 20000$ са много близо до нас,

61

Христо Христов

преди 3 години

До 49Анонимко, едно е да тролиш небивалици, друго е да казваш факти.Май с тези клатещи се опорки, нов господар ще трябва да си търсиш.

fallback