Снимка: БГНЕС
fallback

Беларуските власти потвърдиха вчера смъртта на демонстрант, задържан на протест срещу преизбирането на президента Александър Лукашенко, предаде Франс прес.

Oще по темата

Това е втората жертва на репресивните действия на полицията от началото на масовите протести срещу резултатите на беларуските президентски избори, отбеляза агенцията.

В свое комюнике следственият комитет на страната посочи, че 25-годишният демонстрант е починал в болница в Гомел, след като е бил задържан в неделя по време на неразрешена демонстрация. Според източника, който не уточнява датата на смъртта, здравословното му състояние "внезапно се е влошило", докато е бил в ареста.

Сблъсъците взеха също една жертва в Минск, а полицията съобщи, че е открила огън с бойни куршуми в Брест, където има един ранен. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Уточнение

преди 3 години

Две укри са дали фира, като единият се самовзривил от некадърност, а другия наръгал с нож полицай. Нека го направи в САЩ или Париж, да видим какво ще му се случи. Ама няма да мине майданът в Минск, не се ли разбра вече!?

34

православен патриот

преди 3 години

Саша Лукашенко знае как да се справи с фашистите !!!!!

33

охо бохо

преди 3 години

Не, че подкрепям Лукашенко, но защо се очудвате когато има жертви в такава ситуация ?Когато излизат големи групи от хора с нагласата да се бият с полицията и то въоръжени с подръчни средства, бомбички и т.н. !

fallback